Wederzien en nieuwe ontmoetingen

De maandagochtend maakt mij altijd zo gelukkig. Het weerzien van oude vrijwilligers die de afgelopen jaren altijd onderdeel waren van de vakantieweek. Een enkeling was er afgelopen jaar niet bij, wat het extra leuk maakt om diegene weer te zien. Ook maakt het me bewust van hoe zeer ik diegene gemist heb!

Om 08:30 verzamelen we met alle vrijwilligers. Gisteren was een deel van de groep al aanwezig om de eerste stappen te maken in de opbouw. Vanmorgen zetten we de puntjes op de I, maar niet voordat er samen is gekomen. Een samenkomst om even door te nemen wat er komen gaat, wat er nog nodig is voordat de deelnemers arriveren en ook aandacht voor (opnieuw) kennis maken met elkaar. We gaan al snel aan de slag. Het blijft altijd gek dat iedereen weet wat er gedaan moet worden, terwijl lang niet alles qua taken onderverdeeld wordt. Magisch zou ik het noemen, dat we als team oppakken wat er gedaan moet worden en we elkaar altijd weten te vinden voor sturing en advies. Het is een uitkomst van hoe goed we als groep samen staan voor ons doel. Een toffe week met en voor onze deelnemers, ter ontlasting van hun ouders en verzorgers.

Een nieuw logo

Vorig jaar hebben we het pad ingeslagen om een nieuw logo te ontwikkelen. Onder andere om praktische redenen, omdat het oude logo niet altijd goed was te gebruiken bij bijvoorbeeld drukwerk. We zijn trots op het nieuwe resultaat, wat we samen met onze vrijwilligers, deelnemers en hun ouders/verzorgers onthuld hebben. Herkenbaar door de smiley die al sinds dag 1 herkenbaar is, een sprekende kleur voor onze energie en vrolijkheid die we als groep hebben en toch zeker ook een verfspetter voor de creativiteit van ons initiatief.

De eerste activiteit

De eerste activiteit was een speurtocht naar de schatkist van de groepjes. De deelnemers en hun vrijwilligers zijn ieder jaar onderverdeeld in vier groepjes. Dit resulteert toch altijd weer in competitie en daarbij passende strijd en rivaliteit. Eenmaal de schatkist veroverd, zijn we begonnen aan de knutselopdracht en vervolgens was het tijd voor de barbecue. De piraat die er al was om ons nieuwe logo te onthullen, kwam ook nog eens vertellen over een van zijn spannendste verhalen!!

Een geweldige start

Ieder jaar is er op maandag een moment waarop we met alle vrijwilligers bij elkaar komen. Nadat alle deelnemers slapen scherpen we de laatste zaken dan nog even aan. Hoe is je eerste dag bevallen? Wat kan er beter? En wat moeten we zeker vasthouden? Eigenlijk blijkt toch weer dat we trots zijn op elkaar, want het enthousiasme dat we uitstralen vult de ruimte. Ik ben trots om hier onderdeel van te mogen zijn. Ik gun eigenlijk iedereen om hier onderdeel van te mogen zijn. Dat maakt me ook dankbaar. Dankbaar om er te mogen zijn voor ons initiatief en vooral onze deelnemers. En nu? Nu drink ik mijn drankje op, voel ik mij voldaan maar weet ik ook dat het al lang tijd is om te gaan slapen. Ik heb nu nog meer zin in morgen!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Kitty Franssen

    Wat was het een super leuke eerste dag, en wat ben ik ontzettend trots dat ik deel mag uitmaken van deze geweldige groep mensen. Op naar een hele fijne week.
    Kitty

Geef een antwoord