Kijk uit voor de bal!

Vrijwel ieder jaar pakken we de bus voor een gezellig uitje buiten de deur. Een vaste dag hebben we hier niet voor, soms is het op woensdag en soms op donderdag. Dit jaar besloten we het eens om te gooien. Gelijk op ochtend één vroeg ons bed uit om de bus te pakken voor een echt piratenuitje. Dan zit de stemming er gelijk goed in, toch? Of was er hier en daar toch nog een ochtendhumeurtje?

Het eerste ontbijtje

Het eerste ontbijtje van de vakantieweek is een feit! Dat is toch altijd wel een momentje. Met zijn allen aan vier grote tafels met in het midden een heerlijk ontbijtbuffet. Vandaag begon dat ontbijtje iets vroeger dan normaal in verband met ons uitje. Het was dus even afwachten met wat voor humeur we allemaal aan tafel zouden zitten. Maar, ik heb geen enkel ochtendhumeur kunnen ontdekken en de sfeer was geweldig. Een boterham hier, een eitje daar en natuurlijk ook welverdiende, heerlijke koffie. Na een stevig ontbijt, waren we klaar om naar de bus te gaan.

Waar is de bus? 

Helaas was de bus iets minder klaar voor ons. In ieder geval… een van de bussen. Naar een uitje rijden we altijd met twee bussen: één hele grote bus en een rolstoelbus. OEPS, waar is de rolstoelbus nou? Om 9.00 uur waren wij wel klaar om te gaan maar was de rolstoelbus nog nergens te bekennen, terwijl de grote bus toch al redelijk gevuld was met dolenthousiaste piraten. Gelukkig, konden we met de groep rolstoelers heerlijk in het zonnetje wachten op de iets vertraagde rolstoelbus om alsnog netjes op tijd op onze bestemming aan te komen.  

Van 10 naar 3 slagen

Ik laat jullie één keer raden naar ons piratenuitje: een stick, een bal en 15 holes. Als echte piraten gingen we piratengolf spelen. En hoe dat ging? We hebben gepoold op de golfbaan, er zijn wat ballen de lucht in gevlogen door ons enthousiasme en we hebben wat gesmokkeld met de puntentelling. Want of je nou 10 slagen hebt of 3 slagen… niemand die het ziet toch?

Eindelijk weer muziek

Moe maar voldaan teruggekomen van de golf kunnen we alweer bijna aanschuiven voor het avondeten. En echte piraten vieren feest, of ze nou aan land zijn of op zee, dus na het avondeten was het hoog tijd om ergens muziek vandaan te toveren voor een dansje. Vorig jaar werd de bijna traditionele livemuziek toch wel gemist. Gelukkig konden we dit jaar weer genieten van een aantal mooie noten. Dansen, een deuntje mee doen en natuurlijk de langste polonaise. Het werd een en al gezelligheid. Een Gelderse band zong ooit over bier dat weer zal vloeien, maar daar zal ik nu niet verder over uitweiden.

Een lange en volle dag

De eerste volledige dag was geweldig, maar ook spannend. Hoe zal de sfeer zijn, zal het programma helemaal goed lopen, welke uitdagingen kom je tegen? Het antwoord op deze vragen kunnen we ook dit jaar weer makkelijk beantwoorden: de sfeer is geweldig, het programma loopt perfect en uitdagingen worden persoonlijke overwinningen. We kunnen niet wachten om weer fris en fruitig aan dag 3 te beginnen.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een antwoord